ЧЕРНАТА ЧЕРНИЦА-КЛЮЧЪТ КЪМ ДЪЛГОЛЕТИЕТО!
Natural.BG ще Ви разкаже няколко интересни факта за този на пръв поглед невзрачен плод, който често подритваме по улиците с досада и страх да не изцапаме обувките си. Черната черница е най-популярна с това, че листата й са основна храна за копринената буба, от която се получава нежната копринена нишка. Но малцина са хората, на които е известно, че плодовете, листата и дори кората на клонестото дърво са много лековити. За първи път на българският пазар Natural.BG Ви представя продукти под формата на билкови пасти, които зареждат тялото Ви с енергия, тонус и здраве дадени ни от природата.
По една лъжица от МЕЛАСАТА ОТ ЧЕРНА ЧЕРНИЦА сутрин и вечер ще Ви избави от много здравословни неразположения и ще Ви предпази от бъдещи такива. Китайските легенди разкриват, че черничевите плодове са ключа към дълголетието. Древни предания за лечебната им сила гласят, че плода може да върне зрението на слепец. Според китайците, черницата е знак на живота и слънцето. Причината е, че в развитието и узряването си преминава през три стадия, свързани с трите етапа на живота: младост, зрялост и старост. Известно е, че черницата понижава захарта в кръвта. Затова, в китайската народна медицина например, при леки форми на захарен диабет ястията се наръсват преди сервиране с прах от листата на растението. Китайците я използват още и при бъбречна недостатъчност, бронхиална астма и импотентност. Доказани са лечебните свойства на черницата при бактериално, вирусно или причинено от паразити стомашно разстройство.
Чревната лигавица се усилва и се намалява загубата на вода. Флавоноидите са причина за подобряване на тъканната пропускливост, а антиоксидантните свойства на танините облекчават спазмите. Черниците понижават кръвната захар при диабетици Танините съдържащи се в черничевите листа действат заздравяващо и върху устната лигавица. Те смущават действието на ензимите, отделяни от бактериите, които атакуват зъбите. Черниците предотвратяват образуване на афти, развитието на кариеси, гингивит, както и болки в гърлото.Лечебните и свойства помагат при проблеми, като акне и екзема. Черничевите листа са основни съставки в някои козметични кремове, намаляват образуването на меланин и появата на пигментни петна. Плодовете например съдържат голямо количество от витамините B1, В2, С, РР, каротин, органични киселини (ябълчна и лимонена), етерични масла, до 63 % липиди. Те са ценни и по съдържанието си на глюкоза, фруктоза и захароза, а също и на солите на желязото. Пресните плодове са много полезни при малокръвие и се използват при лечението на желязодефицитна анемия. Освен това помагат при стомашно-чревни заболявания като ентероколити, дизентерия и дисбактериоза, а също и при жлъчни заболявания. В медицината се прилага лечение с големи количества пресни плодове при болни от миокардит и порок на сърцето.
Отзиви
Все още няма отзиви.