Общообразователни

МАСАЖИТЕ- ЕФЕКТИВНО СРЕДСТВО ЗА БОРБА С ОСТАРЯВАНЕТО

Масажът на лицето често ни изглежда не чак толкова нужна и лека процедура, която може да бъде само приятно допълнение към почистването на кожата и подхранващата маска, но в действителност не е така. Лицето – това е, на което хората на първо място обръщат внимание при запознанство. А за да бъде лицето винаги привлекателно е необходимо редовно да се прави класически масаж, чиято продължителност не отнема много време. Това може да прави всеки, след като запознае с техниката на процедурата.

Пред това обаче си струва да припомним, че определени навици и процедури доказано съхраняват еластичността на кожата и повишават производството на субстанциите, от които е съставена тя.

Ефекти на класическия масаж на лицето

Редовният масаж на лицето може да постигне:

-предотвратяване на появата на бръчки;

-повишаване на тонуса на кожата;

-подобряване на кръвообращението и лимфния дренаж;

-увеличаване на обема на устните;

-стяга кожата на челото, бузите и брадичката;

-премахване на подпухналостта на очите;

-значително подмладяване на кожата;

-подобряване на състоянието на зъбите;

-подобряване на зрението;

-подобряване на цвета на кожата;

-затопляне на мускулатурата, което прави кожата и мускулите меки и чувствителни.

По време на масаж, поради стимулиране на кръвообращението, кожата е наситена с много кислород, което води до засилени регенеративни и метаболитни процеси. Той също така позволява механично почистване на кожата за премахване на излишните секрети и мъртвите клетки на епидермиса, натрупани в кожата от токсините.

Масажът може да предотврати не само стареенето на кожата, но също така помага да се избавите от бръчки по лицето. Благодарение на този масаж, можете да запазите кожата си свежа и здрава, тонизирана и млада.

Техниката на класически масаж помага също при лечението на акне и задържане на постигнатите резултати. Трябва да се отбележи, че ръчният масаж на шията и лицето не само облекчава мускулните спазми и стреса, но влияе на здравето и настроението. В допълнение, на лицето са разположени огромно количество биологично активни точки, които представляват проекция на вътрешните органи и поради тази причина стимулирането на тези точки е най-добрият начин да се влияе на вътрешните органи. Ето защо класическият масаж носи красота и здраве и създава усещане за психически и физически комфорт.

Техника на изпълнение на класически масаж на лице

Класически масаж включва използването на основни техники, от които са тези четири: поглаждане, потупване, притискане и пощипване. В повечето случаи по време на масажа се използват само поглаждащи и притискащи движения, по време на които, за да се постигне по-голям ефект, се прилагат кремове и масажни масла.

Както поглаждащите, така и притискащите движения се правят по основните масажни линии:

-от ъглите на устата към меката част на ухото;

-от средата на брадичката по долната челюст към меката част на ухото;

-от основата на носа в посока към горната част на ушната мида;

-от вътрешния ъгъл на горния клепач в посока на външния ъгъл;

-от средата на челото към слепоочията;

-от външния ъгъл на долния клепач към вътрешния ъгъл;

-от ъглите на устата към долната част на ушната мида.

Провеждане на козметичен масаж на лицето – сеанси и продължителност

Много жени в наши дни търсят начини, по които да забавят появата на първите признаци на остаряването. Макар да става дума за естествен биологичен процес, който засяга всеки един човек, съществува желание той да бъде избегнат възможно най-дълго. Няма нищо лошо в това да искаш да си млад. Затова днес ще поговорим за един непознат похват – чрез масаж на лице с лъжица.

Когато използвате редовно защита срещу слънцето, спазвате диета, богата на антиоксиданти, и стриктно прилагане разкрасителен режим – вие вече се въоръжени с част от факторите, които допринасят за запазването на кожата в добро състояние.

В допълнение към това може да обмислите дали да не използвате различни продукти и процедури за лице, които спомагат за поддържането на здравината и младежкия вид на лицето.

Колкото по-рано вземете тези мерки, толкова по-лесно е да забавите появата на бръчки, петна и други несъвършенства.

В същото време сме наясно, че много хора не могат да си позволят да плащат за професионални процедури. Затова днес ще споделим един евтин начин за подмладяване на кожата, който лесно можете да изпълнявате у дома.

Става дума за масаж за лице с лъжица. Той се фокусира върху третирането на определени зони от лицето с цел предпазване от появата на първите признаци на старостта.

Масажът с лъжица представлява натурална терапия за възстановяване на стегнатостта на кожата. Освен това той я прави по-блестяща. Основно предимство е, че можете да го прилагате у дома и не изисква влагането на сериозни финансови средства.

Сред многото ползи на тази процедура са:

-Отстранява задържаните течности в тъканите

-Намалява тъмните кръгове и торбичките под очите

-Елиминира токсините

-Стимулира циркулацията на кръвта

-Подобрява еластичността и стегнатостта на кожата на лицето

-Предпазва от появата на фини бръчки и намалява видимостта им

-Възстановява структурата на кожата на лицето

-Тушира възпаленията

Този масаж на лицето е много лесен за изпълнение и обикновено не изисква повече от 10 минути дневно. Първите резултати са видни след около 12 дни редовно прилагане, като от огромно значение е типът кожа.

Нуждаете се от:

2 лъжици

Алкохол за разтривки (колкото е необходимо)

1 чаша студена вода (200 мл.)

Кубчета лед

1 чаша зехтин (224 гр.)

Начин на приложение:

Дезинфекцирайте лъжиците с малко алкохол за разтривки. Потопете ги след това чаша вода с лед.

Докато стоят в нея за няколко минути, използвайте това време, за да отстраните остатъците от грим по лицето. Постарайте се да елиминирате абсолютно всичко.

Щом лъжиците добре се охладят, наложете ги върху горните клепачи. Задръжте така за 15 секунди.

Охладете отново лъжиците и повторете същата стъпка 5 пъти.

Повторете този процес с долния клепач – по този начин ще се преборите ефикасно с тъмните кръгове под очите и подпухналостта.

След като приключите с тази част от масажа, сложете лъжиците в съд, пълен със затоплен зехтин. Температурата трябва да е подходяща за кожата.

Накиснете лъжиците за няколко секунди. След което продължете да правите масаж по основните линии на лицето:

-От горната част на носа към слепоочието и линията на косата

-Кръгови движения по клепачите, от вътрешната страна към външната

-Над бузите, в Т-зоната и от двете страни на носа

-От брадичката и нагоре

-От основата на врата към брадичката

Повтаряйте тези движения с лъжицата между 5 и 10 пъти на всяка зона. Тя трябва да бъде добре намазнена за максимален ефект.

След процедурата изчакайте 5 минути и изплакнете кожата с топла вода.

В идеалния случай ще са необходими между 1-2 минути за масажиране на всяка зона, която описахме по-горе. Като начало може да изпълнявате масажа за по-кратко време, а впоследствие да увеличавате продължителността.

Този масаж на лице с лъжица е подходящ за изпълнение ежедневно. За оптимален резултат препоръчваме да го практикувате преди сън.

Според козметолози, за провеждане на класически масаж на лицето се препоръчват 15-20 сеанса, като интервалът между тях трябва да бъде 1-2 дни, а всеки сеанс трае 15 минути. Но, наред с други неща, продължителността на процедурата пряко зависи от дебелината на кожата. Ако кожата е тънка, сеансът ще бъде 10 минути или по-малко.

Следва да се отбележи, че подобен масаж е възможно да се осъществи и за повече сесии, включително у дома, например, след вземането на вана или душ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.