Общообразователни

ТЕРАПИЯ С ОЗОН – ЛЕЧЕНИЕ С КИСЛОРОД

КАКВО Е ОЗОН?

В историята кислородът се е използвал за лечение в медицината от дълги години. Най-често и ефективно се използва формата на кислород – озон (О3). Думата озон идва от гръцкото „ozein” – „да помириша”. Озонът е високореактивен газ – алотропна форма на кислорода със светлосин цвят и остра миризма.На него се дължи и синият цвят на небето. Озонът е естествена съставка на атмосферния въздух и е главен участник в процеса за пречистването му от вредните съставки и е бариера от ултравиолетовите лъчи! ОЗОНЪТ поглъща вредните ултравиолетови лъчи идващи от космоса, които биха унищожили живота на Земята.

Без този тънък 3-4 мм озонов слой около земната атмосфера, животът на Земята е невъзможен в този вид. Ето това е причината за безпокойството на целият свят за възстановяването на озоновата обвивка.

Молекулата му е изградена от три атома кислород и има много силно окислително действие. Поради това озонът още се нарича активен кислород.

Озонът е имуномодулатор и има силни болкоуспокояващи свойства. Озоновата терапия почиства и стерилизира, като унищожава с бактериите, с които влиза в контакт. Тази терапия е ценна за третирането на много симптоми и заболявания, като в същото време се характеризира с антиоксидантни, както и антибактериални и антигъбични свойства. Озоновата терапия има положителен ефект при гангрени, диабет и лоша циркулация. Благодарение на свойствата на озона, неговото действие се разпределя в три терапевтични сфери – циркулаторни разстройства; заболявания, предизвикани от вируси, като хепатит и херпес и инфектирани рани и възпалителни процеси, изгаряния и гъбични инфекции.

В днешни дни озоновите терапии се предпочитат от все повече хора, тъй като не се наблюдават никакви странични ефекти по време на протичането им и след това. Тези терапии не са панацея, но трябва да се признае тяхната ефективност без характерните за медикаментите странични ефекти и риска, и травмата от хирургическите интервенции. Това е една алтернативна терапия, която ефективно може да се комбинира с всички останали форми на конвенционалната медицина.

ОЗОНЪТ влияе на всяка клетка от организма като подобрява метаболизма, играе ролята на мотор за производството на енергия в тялото, повишава пропускателната способност на клетъчната мембрана, стимулира  усвояването и разграждането на глюкозата в кръвта. Това му качество го прави незаменим помощник в комплексното лечение на ДИАБЕТА. Забавя стареенето на клетките и стимулира тяхната регенерация (възстановяване), това качество на ОЗОНА се използва с голям  успех при трудно лечими заболявания на кожата.

  • Възможността да се използва едновременно регенериращия и детоксикиращ ефект, предизвикан от ОЗОНА го правят предпочитан при избора на средства за лечение на тежки увреждания на черния дроб, псориазис, заболявания на панкреаса и на бъбреците.
  • ОЗОНЪТ разгражда мазнините в организма и снижава нивата на холестерола и триглицеридите. Това го прави незаменим помощник при профилактиката и предпазване от сърдечно съдови  и мозъчни заболявания (инфаркти и инсулти). Той разгражда атеросклеротичните плаки по стените на съдовете, възстановява техния диаметър и прави стените им по еластични, с което се нормализира артериалното налягане. Озонът подобрява движението на кръвта като прави по-еластична обвивката на червените кръвни телца и така те могат да преминават през по-малки и стеснени кръвоносни съдове и да осигурят кислород до всяка клетка. Този начин на въздействие подобрява кръвния поток и увеличава доставеното количество кислород към жизнено важните органи и системи.

Озон в козметиката

Ефективно средство за съхраняване и възстановяване природната красота и здраве на кожата. Благодарение на озона действа на клетъчно ниво като активизира енергийния обмен в клетките на кожата и засилва защитния им механизъм; стимулира синтеза на колаген и еластин и неутрализира разрушаващото действие на свободните радикали. Едно от описаните качества на ОЗОНА, а именно качествито му на АНТИСЕПТИК (дезинфектант), го прави изключително полезен и ефективен при лечението на всички видове заболявания и поражения на тялото причинени от различни видове инфектиращи микроорганизми. ОЗОНЪТ има изключителна важна роля при предпазване, подтискане и ликвидиране на инфекции.

Особен успех имаме в използването на озон в козметиката. Патентовахме формула, в която успяхме да задържим 3 молекули озон в растително масло. Какво означава това? Чистият кислород въздейства изключително бързо и ефикасно върху кожната тъкан, като възстановява нейната естествена здравина, еластичност и цвят и премахва всякакви нездрави елементи в нея. Опити върху хора показват, че дори силно наранена или изгоряла кожа, може да се възстанови при въздействието на озона почти на 100 %.

Ето защо в началото тази формула беше използване предимно в болници и при силни дерматологични проблеми, като изгаряния, варикозни рани, загнивания, дълбоки прорезни рани и едва отскоро се ползва и в самата лечебна и натурална козметика. Има  изразен anti aging ефект. За профилактика чрез лицева маска или намазване възстановява здравият вид и тен на кожата, премахва умората. При продължителното приложение изглажда повърхностни бръчки, подобрява еластичността и предпазва от увреждане от никотин, грим и химикали.

 

На малко по-задълбочено ниво, озонът и по-специално био оксидативните терапии, действат по следния начин:

  • Стимулират продукцията на бели кръвни телца, които се борят с инфекциите;
  • Увеличават кислорода и хемоглобиновите дисасоциации, като по този начин увеличават количествата на кислорода от кръвта към клетките;
  • Увеличават еластичността на мембраните на червените кръвни телца, увеличавайки и гъвкавостта и ефективността им;
  • Увеличават продукцията на интерферон и на тумор некрозни фактори, които използва тялото за борба с инфекциите и рака;
  • Повишават ефективността на антиоксидантната ензимна система, която отстранява излишните свободни радикали от тялото;
  • Повишават тъканната оксидация, като носят подобрение в общото състояние на пациентите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.