Общообразователни

NATURIA ORGANICA – РЕВОЛЮЦИЯ В БЕЗАМОНЯЧНОТО БОЯДИСВАНЕ

Създаването на боя за коса е доста по-сложен и труден процес, отколкото може би си представяме. С годините състава на боите се променя и се усъвършенства постоянно. Така се появяват и безамонячните бои.

Безамонячното боядисване на коса се нарича революция заради факта, че тази технология напълно промени стандартите на колористиката. Благодарение господството на амоняка продължило повече от век, блондинки стават от Jean Harlow да Marilyn Monroe, както и милиони жени по целия свят. По този начин косата страда, но красотата, както знаете, изисква жертви. Но основната опасност лежи във факта, че амоняка е вреден не само за косата, като я прави увредена, пореста и безжизнена – все повече учени говорят за опасностите от рязката миризма от газ амоняк за здравето на женското тяло като цяло. Научни доказателства, че амоняка предизвиква развитието на алергии и токсикологични реакции са безспорни ! Не случайно употребата от бременни жени на амонячна боя се осъжда строго от медиците по целия свят .

Тези бои обгръщат косъма нежно, а не действат директно върху вътрешността му като амонячните.Съдържанието на амоняк в тях е нулево или под 2%, което ги прави доста по-безвредни.

Особено подходящи са за използване точно през лятото, защото щадят максимално косата в този така опасен сезон, който по правило влияе доста зле на изтощените от третиране коси.

Ето защо днес сме решили да ви запознаем с предимствата на безамонячните бои NATURIA ORGANICA и техните полезни свойства.

Благодарение на тях може да имате свежа, мека и блестяща боядисана коса по всяко време на годината!Друго предимство на боята без амоняк, е че обикновено в състава си има много подхранващи вещества на растителна основа – екстратки от плодове, билки, дървета.

Също така, при тях отсъства специфичната остра миризма на амоняка и някои марки дори я заменят с аромати на цветя и цитруси.

Безамонячната боя не уврежда косъма, защото молекулите на амоняка не навлизат директно в него. Тук боята просто обгръща косъма по повърхността му.  Предотвратява накъсването и укротява хвърчащите краища.Безамонячните бои вече покриват плътно белите коси, така че остава само да си изберете цвят.

Благодарение на тях може да имате свежа, мека и блестяща боядисана коса по всяко време на годината!

Безамонячната боя не уврежда косъма, защото молекулите на амоняка не навлизат директно в него. Тук боята просто обгръща косъма по повърхността му. Предотвратява накъсването и укротява хвърчащите краища. Косата изглежда по-блестяща, гладка, мека и жизнена. Съдържат подхранващи съставки на растителна основа, които са изключително полезни. Цветът може да се напластява и така се получава едно плавно надграждане, тон след тон.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.