ЗДРАВЕ

Гроздови семки за борба с рака

Повечето от нас търсят да закупят грозде без семки, или ако има – бързаме да ги изплюем, без да се замислим какви полезни свойства може да имат

Oт всичко полезно, което може да има в гроздето, най-полезното е в семките. Последните изследвания на учените доказват, че екстрактът от гроздови семена помага за забавяне растежа и разпространението на раковите клетки. Този благоприятен ефект се сравнява с химиотерапия, без отрицателните последици от нея.

Свойствата на гроздовото семе

Съставът на гроздовите семки включва много силни растителни антиоксиданти – вещества, които могат да предотвратят сърдечно-съдови заболявания. Tе се използват и за забавяне процеса на стареене, както и за неутрализиране на агресивното влияние на външната среда.

В допълнение към антиоксидантите, гроздовите семки съдържат фитоестрогени – растителни хормони, много полезни за жените над 45 години.

Преди време сайтът Medical News Today публикува резултатите от изследване, което медицинските специалисти от Университета в Колорадо са направили. Oт него става ясно, че в гроздовите семена са открити биологично активни съединения, които предотвратяват разпространението на метастази в тялото.

Според учените редовното използване на екстракт от гроздови семена може да помогне в борбата с раковите тумори. Според проучване, проведено върху лабораторни мишки, полифенолите, съдържащи се в гроздовите семки, могат да намалят темповете на туморния растеж с 67%.

Работата е там, че използването на екстракт от гроздови семена създава неблагоприятна среда за растежа и размножаването на раковите клетки. A ако раковата клетка за дълго време не е в състояние да се размножава по обичайния начин, тя умира.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.